Jarní crumble (slaný drobenkový koláč)

Budete potřebovat
200 g mrkve
200 g pórku
200 g fazolových lusků
200 g hrášku
200 g netučného tvarohu
200 g dušené dietní šunky
50 g strouhanky
100 g mouky
70 g másla
Sůl a pepř
Postup
1. Omyjte a oloupejte mrkev, opláchněte fazolové lusky, hrášek a pórek. Mrkev, pórek a fazolové lusky nakrájíme na nudličky.
2. V hrnci uveďte do varu větší množství osolené vody, ve které zeleninu 3 minuty blanšírujeme. Pak ji nechte okapat a rozložte ji na dno formy na pečení. Nakrájejte šunku na tenké proužky a přimíchejte ji do tvarohu. Tuto směs přidejte na zeleninu.
3. Smíchejte máslo, mouku a strouhanku tak, abyste vytvořili drobenku, kterou pokryjete připravenou zeleninu a šunkovou směs. Vložte na 30 minut do trouby. Podávejte hned po upečení.
Poznámka
Tento recept můžete podle vlastní chuti upravit použitím vámi oblíbené zeleniny. Dbejte jen na to, aby všechny kousky nakrájené zeleniny měli stejnou velikost, což zajistí jejich rovnoměrné tepelné zpracování.