Lasagne s japonskou dýní

Budete potřebovat
800 g japonské dýně
1 cibule
2 polévkové lžíce olivového oleje
10 plátů lasagní
sůl
500 g netučného tvarohu
Strouhaný muškátový oříšek
80 g nastrouhaného parmezánu
Máslo na vymazání pekáče
Postup
1. Omyjte japonskou dýni a nakrájejte ji na větší kousky. Oloupejte a nasekejte cibuli. Nechte ji zpěnit na olivovém oleji, pak přidejte kousky japonské dýně a 50 cl vody. Nechte dusit 15 minut až do změknutí.
2. Do většího množství osolené vody dejte na 2 minuty předvařit plátkyy lasagní a postupně je ukládejte na utěrku.
3. Předehřejte troubu na 180 ° C. Dejte do misky tvaroh a smíchejte ho s muškátovým oříškem a parmazánem.
4. Vymažte pekáč máslem a položte 1 vrstvu plátků lasagní. Udělejte 1 vrstvu z připravené japonské dýně, přikryjte ji těstovinami a potom udělejte další vrstvu z japonské dýně, kterou přikryjete poslední vrstvou těstoviny. Vložte do trouby na 30 minut. Po upečení hned podávejte.
Poznámka
Vyzkoušejte tento recept s jiným druhem tykve. Výborná je například máslová dýně (Butternut) díky své jemné chuti po kaštanech.