Jogurt je zakysaný mléčný výrobek, který vzniká procesem fermentace. Ta spočívá v zahřátí mléka za přidání jogurtových kultur – Streptococcus thermophilus a Lactobacillus bulgaricus. Produkty Danone jsou navíc obohaceny o vlastní jogurtové kultury, které plní vlastní zdravotní benefity.
Danone v současnosti vlastní nejrozsáhlejší sbírku fermentačních bakterií na světě, v níž se nachází 4 500 mléčných kultur. Díky dlouholetému výzkumu jsme naše výrobky dokázali obohatit o probiotické bakterie:
Produkty značky Activia obsahují bifidobakterie Bifidus Actiregularis® s označením CNCM I-2494. Produktová řada Actimel obsahuje bakterie ze skupiny lactobacilů L. casei
Danone s označením CNCM I-1518. Jsou to jedny z nejodolnějších bakterií. Tato probiotika přežijí přechod trávicím traktem a díky tomu mají příznivý účinek na organismus.