Dip (omáčka k namáčení) s artyčoky a citronem

Budete potřebovat
2 kelímky bílého jogurtu s obsahem tuku 0%
250 g naložených srdíček artyčoků
50 g strouhaného parmezánu
Kůra a šťáva z 1 citronu
1 malá červená paprika
Sůl a pepř
2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup
1. V mixéru smíchejte jogurty, vysušená srdíčka artyčoků, parmezán, kůru a šťávu z citronu až do vytvoření jemné konzistence.
2. Nasekejte najemno papriku, ze které jste odstranili semínka. Osolte a opepřete. Potom na takto připravenou papriku nalijte kapku olivového oleje.
3. Před podáváním posypeme dip najemno nasekanou paprikou.
Poznámka
Dip podávejte s chlebem pita nebo crackery.