Budete potřebovat
2 mrkve2 cukety
200 g netučného tvarohu
30 g Tarama (tarama = specialita řecké a turecké kuchyně připravovaná z jiker)
1 svazek pažitky
Sůl a pepř
5 g želatinové přísady (agar-agar)
Postup
1. Umyjte mrkve a očistěte je. Omyjte cukety a odstraňte oba konce. Pomocí škrabky vytvořte zeleninové proužky.2. Rozdělte tvaroh na dvě části. V misce smíchejte Tarama a polovinu tvarohu. V jiné misce smíchejte druhou polovinu tvarohu s nasekanou pažitkou. Osolte a opepřete (pouze misku s pažitkou).
3. V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit agar-agar v 10 cl vody. Nalijte polovinu do jedné a polovinu do druhé misky. Smíchejte a nechte vychladnout.
4. Když obě připravené směsi začnou houstnout, pokládejte je po jedné polévkové lžíci na každý základ ze zeleninových pásků a pak tyto pásky srolujte a vytvořte maki (role). Postup opakujte až do spotřebování ingrediencí.
5. Před podáváním uložte na 2 hodiny do chladu.