Budete potřebovat
150 g merlíku chilského (quinoa)5 cl olivového oleje
120 g rukoly
3 stroužky česneku
40 g parmezánu
120 g piniových oříšků
1 svazek pažitky
300 g netučného tvarohu
Postup
1. Nasypte merlík chilský (quinoa) do hrnce s 20 cl studené vody a uveďte do prudkého varu. Potom snižte teplotu a nechte cca 20 minut vařit, než se voda vypaří. Vypněte plotýnku a nalijte 2 polévkové lžíce olivového oleje; občas zamíchejte, dokud quinoa nevychladne.2. Mezitím připravte pesto z rukoly: rozmixujte omytou rukolu, stroužky oloupaného česneku, parmezán, zbytek olivového oleje a piniové oříšky. Dále nakrájejte na jemno pažitku a vmíchejte ji do tvarohu.
3. Do sklenic dejte 1 vrstvu quinoa, 1 vrstvu tvarohu s bylinkami a pak ozdobte 1 lžící pesta z rukoly. Nechte 30 minut odležet a podávejte.