Salát s krevetami s letním dresinkem

Budete potřebovat
Na salát:
400g syrových oloupaných krevet
150g mixu salátových listů (např. rukola, ledový salát, čekanka, lollo rosso)
50g naklíčených semínek ředkvičky
2 velké batáty (+/- 400 g)
2 větší jablka
1 červenou cibuli
1/2 citronu
Pár větviček petržele
Pár lístků máty
1 lžíci citronového olivového oleje nebo extra panenského olivového oleje
Sůl a pepř
Na dresink:
125g ALPRO bílého
1 lžíci jablečného octa nebo citronové šťávy
1 lžičku medové hořčice
1 lžičku extra panenského olivového oleje
1 lžičku kari koření
sůl
Čerstvě mletý pepř
Postup
1. Nejprve si připravte náš lahodný dresink, aby se uležel a všechny chutě se krásně spojily. Smíchejte ALPRO bílý s jablečný octem, hořčicí a olivovým olejem. Dochuťte pepřem, solí a kari koření. Mňam!
2. Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte sladké brambory a nakrájejte na větší kousky. Rozložte na plech a zastříkněte olivovým olejem, opepřete, osolte a pečte doměkka - zhruba 20 minut.
3. Ochuťte očištěné krevety solí a pepřem. Následně je lehce ogrilujte nebe přidejte do trouby a upečte along s batáty. Udržte je teplé až do servírování.
4. Rozkrájejte jablka, zakápněte citrónovou šťávou. Zamíchejte ve větší salátové míse listy salátů, nakrájené bylinky, batáty a jablka. Podávejte s kari dresinkem a grilovanými krevetami. Dokonalé letní potěšení!
Poznámka
Máte rádi exotiku? Nahraďte jablka mangem!

Tento recept je 100% bez glutenu!