Bramborová pochoutka s bílou omáčkou

Budete potřebovat
600 g tvrdších brambor, odrůda Charlotte
5 šalotek
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
500 g netučného tvarohu
Sůl a pepř
1 prolisovaný stroužek česneku
Postup
1. Umyjte brambory a ve slupce je nechte vařit v páře po dobu 25 minut (podle velikosti brambor; zda jsou uvařené, zjistíte vtlačením špičky nože).
2. Oloupejte šalotky a nakrájejte je na tenké plátky. Nasekejte pažitku a petrželku a přidejte je se šalotkou a česnekem k tvarohu. Smíchejte, osolte a opepřete podle vlastní chuti.
3. Takto připravenou směs dejte do hluboké misky a podávejte s ještě teplými bramborami.
Poznámka
V zimě nezapomínejte na kořenovou zeleninu (pastinák, topinambur, celer), kterou lze nahradit brambory.