Treska v papilotě s vanilkovou omáčkou

Budete potřebovat
200 g mražených bobů
1 vanilkový lusk
2 kelímky bílého jogurtu s obsahem tuku 0%
6 zádových kousků tresky, každý cca 150 g
Kůra z 1 citronu
6 kávových lžiček olivového oleje
sůl
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Ponořte boby na 5 minut do většího množství vroucí vody.
2. Otevřete vanilkový lusk podélně na dvě části, vyškrabte semínka a přidejte je do jogurtu.
3. Položte boby a 1 kousek tresky na každý list pečicího papíru.
4. Na každou papilotu nalijte 1 polévkovou lžíci jogurtu a 1 kávovou lžičku olivového oleje a přidejte citronovou kůru. Osolte, pak složte strany pečicího papíru a dobře uzavřete tak, aby byla papilota uzavřena.
5. Položte papiloty na plech a vložte do trouby na cca 10 minut. Po upečení ihned podávejte.
Poznámka
Recept může být připraven i z lososa nebo tuňáka.