Lehký quiche (slaný koláč) s bylinkami a houbami

Budete potřebovat
300 g směsi mražených hub
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 svazek petrželky
1 stroužek česneku
1 balení listového těsta
3 vejce
2 kelímky bílého jogurtu s obsahem tuku 0%
Sůl, pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi nechte na olivovém oleji osmažit mražené houby po dobu 5 minut. Omyjte a nasekejte petrželku a přidejte ji k houbám. Oloupejte a vylisujte česnek a vmíchejte ho do pánve. Nechte podusit několik minut.
2. Formu s pečicím papírem vyložte plátem listového těsta, které propíchejte vidličkou. V míse rozšlehejte vejce a jogurty, potom osolte a opepřete.
3. Rozložte houby na těsto a zalijte směsí z vajec a jogurtu.
4. Vložte do trouby na 35 minut. Po upečení hned podávejte.
Poznámka
Tento koláč můžete použít i jako přílohu! Doporučujeme ho podávat se salátem a s hořčicovým dresinkem.