Danone a Nutricia podporují zdravotnický personál i zranitelné skupiny

PRAHA 14. 04. 2020 – Danone a Nutricia podpořily komunity, které nejvíce pociťují dopady aktuální krize spojené se šířením viru COVID-19. Na boj s nákazou v Česku věnovaly společnosti dosud více než 24 000 kusů výrobků o celkové váze téměř 7 tun. Mléčné a rostlinné produkty i dětskou ovocnou výživu věnovaly lékařům, sestřičkám a záchranářům, na kterých se v těchto dnech všichni spoléháme. Společnosti se také rozhodly podpořit seniory po celém Česku.

„Děláme vše proto, abychom zmobilizovali síly a nabídli řešení na složitou situaci, kterou prožíváme. Týmy ve všech zemích pracují naplno a výsledkem jsou aktivity podporující společnost v různých oblastech. V Česku jsme se rozhodli podpořit lékaře, zdravotníky, hasiče, záchranáře a další klíčové profese, které jsou v boji s epidemií v první linii a bojují za nás za všechny. Nesmírně si jejich práce vážíme a tato pomoc je to nejmenší, co pro ně můžeme udělat. Myslíme i na aktuálně nejzranitelnější skupinu, a to seniory i personál, který se o ně stará,“ řekl Ing. Jan Beran, Country Manager Nutricia pro Česko a Slovensko.

Firma na tuto podporu věnovala více než 24000 kusů výrobků od Danone a Nutricie. Tato energie v podobě mléčných i rostlinných jogurtů, dezertů, nápojů, dětských ovocných výživ i vysokoenergetických nutridrinků již byla doručena Hasičskému záchrannému sboru ČR spolu s dalšími složkami integrovaného záchranného systému, hygienické stanici a také lékařům a zdravotníkům, kteří dnem i nocí bojují s koronavirem ve Všeobecné fakultní nemocnici, nemocnici Na Homolce, Fakultní nemocnici v Motole, nemocnici Na Bulovce, Ústřední vojenské nemocnici, Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a v dalších zdravotnických zařízeních. Pomoc je určena i charitám, které podporují občany v nouzi – např. Arcidiecézní charitě Praha.

„Naši zaměstnanci jedou již týdny prakticky nonstop, řešíme jednotlivé případy nákazy a nezbytná preventivní opatření proti jejímu šíření, odpovídáme na dotazy veřejnosti. Jakoukoliv pomoc, která podpoří naše lidi, proto velmi vítáme, je to pro nás povzbuzení,“ vysvětlil Zbyněk Boublík, tiskový mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy.

Společnost Nutricia, která je jako součást Danone a předním výrobcem dětské a klinické výživy, vyjádřila sounáležitost i seniorům, kteří jsou aktuálně nejohroženější skupinou. Několik tisíc ovocných výživ proto darovala Asociaci poskytovatelů sociálních služeb, která výrobky rozdistribuuje pracovníkům domovů seniorů a dalších sociálních zařízeních po celé naší zemi.