Čtyřikrát kolem České republiky pro lidi v nouzi

PRAHA 15. 07. 2021 – Zaměstnanci Danone a Nutricia spojili příjemné s užitečným a zapojením se do sportovní výzvy společně dosáhli darování 64 109 produktů na dobročinné účely. Za uběhnuté vzdálenosti a kilometry ujeté na kole darují společnosti své výrobky neziskovým organizacím, nemocnicím a potravinovým bankám
v České republice a na Slovensku.

V zájmu motivace zaměstnanců, aby se ani při práci z domova nezapomněli hýbat, společnosti Danone
a Nutricia připravili výzvu #ActiveDanoner. Aktivita trvala jeden měsíc, během kterého zaměstnanci uběhli
5 393 km a na kole ujeli 3 412 km
, tedy obrazně řečeno pro dobrou věc dohromady čtyřikrát obkroužili celou Českou republiku.

Kolegové mohli své běžecké a cyklistické výkony sledovat na mobilní aplikaci a navzájem se motivovali k lepšímu výkonu. Každý týden byla vyhlášena vítězná dvojice s nejvyšším počtem ujetých kilometrů.

V České republice putují jogurty, dětská výživa, rostlinné nápoje, či dezerty Potravinové bance, Fondu ohrožených dětí Klokánek, Fakultní nemocnici Brno a Armádě spásy.

„Jsem velmi rád, že pozvání zapojit se do této sportovní a zároveň dobročinné výzvy přijalo velmi aktivně tak hodně našich zaměstnanců, kteří tím nejen udělali něco pro své zdraví, ale zároveň i pomohli druhým. Současné období je pro mnoho lidí a institucí velmi složité, v darování proto pokračujeme a společně budeme nadále podporovat různé charitativní organizace,“ řekl Petr Kopáček, Public Affairs Manager pro Českou republiku.

Také v roce 2020 společnosti podpořily komunity nejvíce zasaženy krizí způsobenou šířením viru COVID-19.
V rámci obdobné aktivity Běh s Danone zaměstnanci vyběhali loni téměř 39 000 produktů.