Health Star Rating (HSR)

Naše mise „Přinášet zdraví prostřednictvím jídla co největšímu počtu lidí“ jde ruku v ruce s naší ambicí „Danone Impact Journey“ (DIJ) a závazkem „Société à Mission“ podporovat zdravější stravování. 

Cílem systému Health Star Rating (HSR) je  hodnotit nutriční údaje potravin a pomáhat spotřebitelům činit informovaná rozhodnutí v souladu s doporučeními Světové zdravotnické organizace (WHO). 


V Danone jsme se od roku 2019 dobrovolně rozhodli poskytovat doplňující informace o našich produktech prostřednictvím tohoto mezinárodně uznávaného systému hodnocení výživové kvality potravin podporovaného vládami, a to jako referenci pro naše formální externí zprávy, závazky a politiky: 

 

  • V rámci Danone Impact Journey jsme si stanovili cíle pro zlepšení zdravotní kvality našeho portfolia. Do roku 2025 si klademe za cíl, aby ≥85 % našich prodejů (v objemech) mělo hodnocení ≥3,5 hvězdičky podle systému Health Star Rating. 

  • Danone uvádí výživová a zdravotní tvrzení pouze u produktů, které dosahují ≥2,5 hvězdičky podle systému Health Star Rating. 

Co je to HSR?

Systém Health Star Rating byl vyvinut na základě nutričního profilu britské Agentury pro potravinové normy, podporovaného nezávislým Vědeckým poradním výborem pro výživu (SACN). Systém Health Star Rating byl vybrán globální neziskovou organizací Access to Nutrition Initiative (ATNI) jako jeden z hlavních indexů používaných k reportování vyhodnocení nutričních hodnot  portfolií produktů. Tento systém zohledňuje obsah energie, nasycených tuků, sodíku a celkového cukru spolu s obsahem ovoce a zeleniny, vlákniny a bílkovin pro hodnocení výrobků. 

 

V souladu s naším závazkem transparentnosti v rámci Danone Impact Journey jsme se rozhodli zpřístupnit tyto informace spotřebitelům online.