8500 kilometrů pro miminka do dlaně

Nutricia je partnerem charitativního běhu a procházky Běh a procházka pro miminka do dlaně organizace Nedoklubko na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka. Akce se může zúčastnit každý, trasa i místo jsou libovolné, stačí se pouze zaregistrovat a své startovné věnovat jedné z 33 nemocnic s neonatologickým oddělením. Cílem je v tento den společně uběhnout a ujít 8 500 kilometrů, právě tolik dětí se u nás každý rok narodí předčasně. Registrace probíhá na stránkách darujme.cz do 30. dubna 2021.

„Letošní ročník charitativního běhu a procházky pro miminka do dlaně proběhne vzhledem k epidemiologické situaci individuálně. V rámci projektu miminka do dlaně tradičně pořádáme charitativní akce s cílem upozornit na problematiku předčasného porodu. Chceme také vyzdvihnout špičkovou úroveň české neonatologie a finančně podpořit neonatologická oddělení, kde o předčasně narozená miminka pečují,“ uvádí Lucie Žáčková, předsedkyně a ředitelka organizace #Nedoklubko.

„Jsme velmi rádi, že naše společnost Nutricia je jedním z partnerů tak pěkné aktivity a společně podpoříme předčasně narozené dětičky. Vnímáme nutnost podpořit neonatologické oddělení, ale i rodiče a samotné dětičky. Záleží nám na tom, aby široká veřejnost začala vnímat tuto potřebu více než tomu bylo doposud,“ řekla Veronika Hornychová, Healthcare Pediatrics Coordinator v Nutricia.

Registrujte se ZDE do 30. dubna 2021! Pomozte nám splnit cíl společně uběhnout a ujít 8 500 kilometrů!